ルーマニア滞在ビザ情報

ルーマニアで結婚しルーマニアに住むことです。結婚する方法は「ルーマニアで結婚して日本に住む場合」と同じです。滞在ビザの申請方法を掲載してあります。
-------------------------------------------
2002年12月よりファミリービザの申請書類等、大幅に増えましたので、注意してください。

4 CONDITII SI ACTE NECESARE OBTINERII SI PRELUNGIRII DREPTULUI DE SEDERE  TEMPORARA PENTRU REINTREGIREA FAMILIEI


A. Conditii
-strainii,titulari ai unui drept de sedere in Romania,cu exceptia celor carora li s-a acordat acest drept in scop de studii,pot solicita reintregirea familiei pentru sot sau pentru copiii minori,necasatoriti,rezultati din casatorie sau din afara casatoriei,precum si pentru cei adoptati de ambii sau numai de catre unul din soti(cu varsta de pana la 12 ani);
-solicitantul detine spatiu de locuit corespunzator,in suprafata de 12 mp pt. Fiecare membru de familie;
-solicitantul poseda mijloace de intretinere,in cuantumul corespunzator categoriei dreptului de sedere;
-casatoria sa nu fie de convenienta.


B. Acte necesare
-certificatul de casatorie sau,dupa caz,dovada legaturii de rudenie;
-declaratia solicitantului autentificata,din care sa reiasa ca membrii de familie vor locui impreuna cu acesta;
-dovada detinerii spatiului de locuit,a mijloacelor de intretinere (salariu mediu pe economie);
-dovada asigurarii medicale si adeverinta medicala ca nu sufera de boli care sa puna in pericol sanatatea publica;
-2 fotografii tip pasaport , xerocopie dupa pasaport.


C. Taxe
-60$-prelungire drept de sedere, 32,000 lei - taxa cerere, 2,500 - cv legitimatie de sedere temporara;


D. Termene
-Cererea se depune cu 30 de zile inaintea expirarii termenului pentru care li s-a aprobat sederea aceasta fiind solutionata in termen de 30 de zile de la data depunerii.


上記のものが資料としてもらえるものです。これでは家族の方(ルーマニア人の奥様、旦那様)は、分からないと思います。以下が必要書類です。


-CERERE DE COMPLELAT
-1 Foto (pm o doua oara)
-L.P legitimatie provizorie (2,500 lei )
-Declaratie notariala in care (sotul sau sotia)
-Asigura celuilant sot cazare si intretinere pe o perioada de 1an
-Copie act casa
-Certificat casatorie
-Copie pasaport
 Copie dupa valabilitatea pasaportului inclusiv
-Daca ai copii (copie certificat nastere)
-Taxa 32,000 lei+60$
-Cont bancar (salariu mediu pe economie 4,500,000 x 1an sau peste 4,000,000 lei)
-Copie dupa actul identitati a cetateanului Roman (sotie - sot sau rude)Bi sau Ci
-Dovada spatiului de locuit (copie casa)
 contract vinzare cumparare , sau certificat rol casa
-Dovada asigurari medicale la orice casa de asigurari de sanatate
-Adiverinta medicala (la orice medic particular)

------------------------------------------
ファミリービザの更新申請書類(2004年1月)

-CERERE DE COMPLELAT
-1 Foto
-L.P legitimatie provizorie
-Copie act casa
-Copie Certificat casatorie
-Copie pasaport
-Cont bancar (60,000,000 lei)
-Copie dupa actul identitati a cetateanului Roman (sotie - sot sau rude)Bi sau Ci
-Dovada asigurari medicale la orice casa de asigurari de sanatate
-Adiverinta medicala (la orice medic particular)
-Taxa 32,000 lei+60$ 

書類は、少なくなります。 1ヶ月以上前であればいつでも申請出来ます。


------------------------------------------
ファミリービザの更新申請書類(2004年12月)

-CERERE DE COMPLELAT
-1 Foto
-Copie act casa
-Copie Certificat casatorie
-Copie pasaport
-Cont bancar
-Copie dupa actul identitati a cetateanului Roman (sotie - sot sau rude)Bi sau Ci
-Dovada asigurari medicale la orice casa de asigurari de sanatate
-Adiverinta medicala (la orice medic particular)
-Taxa 32,000 lei+60$ 
-CEC 3,942,500lei
身分証明書が冊子型から硬質プラスチックカードになるため、CECにて3,942,500leiを支払います。


-----------------------------------------
ファミリービザの更新時期

期限の切れる1ヶ月前までに必要書類を提出します。 1ヵ月後にプラスチックカードの身分証明書が発行されます。(ドイツ製)
更新手続きのため、1年間有効です。


-----------------------------------------
ファミリービザの更新申請書類(2005年12月)

-CERERE DE COMPLELAT
-1 Foto
-Copie act casa
-Copie Certificat casatorie
-Copie pasaport
-Cont bancar
-Copie dupa actul identitati a cetateanului Roman (sotie - sot sau rude)Bi sau Ci
-Daca ai copii (copie certificat nastere)
-Dovada asigurari medicale la orice casa de asigurari de sanatate
-Adiverinta medicala (la orice medic particular)
-Taxa 30,000 lei+60$ 
-CEC 3,942,500lei


-----------------------------------------
現住所が変わったときの必要書類(2006年4月)

-申請書
-ID(コピーとオリジナル)
-パスポート(コピーとオリジナル)
-賃貸契約書 Administratia Financiara(コピーとオリジナル)
-Declaratie(申請時に自筆で)
-Taxa 1leu Timbru Fiscal(1レウの収入印紙)

以上で申請して、1ヵ月後にAdeverintaを受け取る。以前のIDとAdeverintaの2つをセットで携帯する必要があります。(郵便小包の受け取りなどには必要。)


----------------------------------------
★要確認★2005年3月現在

メールを頂きました。滞在先で確認されることをお勧めします。ニャムツ県では、問題なく切り替え出来ます。

--「ビザなし」で渡航して、「結婚ビザ」への切り替えが出来なくなりました。--という移民局もあります。


ルーマニア移民局では、以下のように話しています。

「初回の結婚ビザは在日ルーマニア大使館で取得して来て下さい。2回目以降の延長に関しては、ルーマニア国内で延長申請可能です。日本で初回の結婚ビザを取得する場合は、書類は少ないので簡単です。詳細に関しては在日ルーマニア大使館で確認して下さい。ビザ無しでルーマニアに入国し、ルーマニア国内で結婚ビザを取得するのは、今までは出来ましたがこれからは出来ません。ルーマニア国内で出来るのは延長申請だけです。」
-------------------------------------------
MINISTERUL DE INTERNE・・・内務省
LEGITIMATIE ・・・身分証明証
-------------------------------------------

ファミリービザの更新申請書類(2007年9月現在)

ルーマニアは、2007年EU加盟後、ファミリービザの滞在期間が5年になりました。必要書類もかなり少なくなりました。申請費も7RON +1RONの収入印紙これだけです。約390円です。

申請から1ヶ月後の受け取りです。


必要書類(ルーマニア語)

-docmentul de trecere a frontierei de stat;

-certificatul de casatorie (emis sau transcris) sau ,dupa caz,dovada legaturii de rudenie;

-declaratia solicitantului autentificata,din care sa rezulte ca nu exista o stare de bigamie sau poligamie;

-declaratia autentificata a cetateanului raman ca va asigura cazarea membrului de familie - cetatean strain - pe perioada sederii acestuia pe teritoriul Romaniei;

-asigurare sociala de sanatate - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate;

-adeverinta medicala din care sa rezulte ca nu sufera de boli care sa puna in pericol sanatatea publica

-o fotografie recenta

-Taxe:
7RON contravaloarea cartii de rezidenta(TREZORERIE);

1RON timbru fiscal.

Nota:cartea de rezidenta temporara va avea valabilitatea de 5 ani.



ルーマニアの音 エントリー

  1. ファミリービザの更新申請書類(2007年9月現在)
  2. ルーマニア滞在ビザ情報
にほんブログ村 海外生活ブログ ルーマニア情報へ
昨日 今日